Putevi alternative

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

:deda: Putevi alternative

Počalji od Admin taj Čet Dec 18, 2008 11:20 pm

Ovo je jedna od novijih metoda isceljivanja. Izuzetno je efikasna i jednostavna za primenu, tako da je bukvalno svako može primenjivati, a da ne mora imati nikakvo medicinsko znanje. Nastala kao originalna ideja i zatim kombinovanjem sa ostalim tehnikama pretvorila se u moćnu i za rukovanje jednostavnu alatku. Idejno ju je osmislio Dr Genadij Temnjikov.

Razne druge tehnike isceljivanja su više-manje zahtevale neko medicinsko predznanje, određene uslove za primenu, ulazak u posebna stanja organizma itd. Poenta metode informacije je da sve pojednostavi i da svakome mogućnost da može isceliti prvenstveno sebe i svoju familiju, a zatim i prijatelje i ostale ljude.
Prednost ove metode je i što osim taktilnog kontakta sa pacijentom, terapija može da se vrši i mentalno, kao i preko slike. Čak je moguće nalaziti i buduće informacije preko takozvanog vremenskog sočiva i otklanjati ih.

Metoda se zasniva na tome da mi možemo uz malo vežbanja pronaći negativnu informaciju u telu, otkloniti je i uspostaviti prirodan tok energije u organizmu čime se dolazi do isceljenja. Isceljenje može nekad biti trenutno, nekad iz više tretmana, što zavisi od težine bolesti i veštine iscelitelja. Ono što je najvažnije Mi ovde otklanjamo uzrok bolesti, a ne posledicu, što je često slučaj u medicini.
Pri tome mi nikad ne možemo pronaći pozitivnu informaciju, već samo negativnu koja šteti organizmu, tako da ne postoji nikakva opasnost da sebi ili drugima naškodimo. U najgorem slučaju ništa se neće dogoditi.
Negativna informacija uopšte ne mora biti na onom mestu koje nas boli ili na organu koji je bolestan. Kao kad virus upadne u kompjuter, on luta sadržajem vašeg hard diska i stvara pometnju dajući nove komande vašim programima. Nešto slično se dešava i sa negativnim informacijama. One mogu nastati vašim ili tuđim negativnim mislima između ostalog. Negativna informacija je i stres koji doživite.

_________________
NE TRAŽITE MUDROST U DRUGIMA, VEĆ U SEBI.
avatar
Admin
Admin
Admin

Ženski
Broj poruka : 5380
Godina : 43
Datum upisa : 08.10.2008

http://xtratvision.forumxpress.net

Nazad na vrh Ići dole

:deda: Re: Putevi alternative

Počalji od Admin taj Čet Dec 18, 2008 11:21 pm

Sa energetskog stanovišta, ovo je lako objašnjivo. Skoro sve bolesti su psihosomatske prirode i čovek ih je stvorio. Poznato je da su misli naše najjače oružje, ali mi to obično zanemarujemo. Kada se stvori negativna informacija, ona krene da deluje prvo na energetskom planu, pri čemu Vi za sada ne osećate nikakve promene. Kada je došlo do energetskog oštećenja, posle nekog vremena to počinje da se manifestuje na fizičkom planu. Tada počinjete da osećate bol i tegobe. Najgore je što veliki broj ljudi kad se razboli tada krene još više da razmišlja negativno: da li će ozdraviti, šta će biti sa njima, strah je sve veći itd. To može samo pogoršati situaciju, a ne pomoći.
Slikovito da objasnimo šta znači kad se promeni energetski tok. Zamislite samo kad reci promenimo tok, ako na primer postavimo branu. Šta se tada dešava. Zemlja koja je do tada bila plodna, navodnjavala se, presušuje.
Tako nešto se dešava i u našim organizmima, ako se promeni energetski tok.

Sada krenimo sa upućivanjem u metodu. Prvo idu 7 osnovnih principa kojih se uvek pridržavamo kad radimo.

_________________
NE TRAŽITE MUDROST U DRUGIMA, VEĆ U SEBI.
avatar
Admin
Admin
Admin

Ženski
Broj poruka : 5380
Godina : 43
Datum upisa : 08.10.2008

http://xtratvision.forumxpress.net

Nazad na vrh Ići dole

:deda: Re: Putevi alternative

Počalji od Admin taj Čet Dec 18, 2008 11:23 pm

7 osnovnih principa:
1. Pogled sa strane (otići u stranu)
Prvenstveno gledamo sebe. Treba da pokušamo da vidimo našu svest sa strane, jer ćemo tokom rada uvek da se obraćamo sebi. Dobro je da vizuelizujemo sebe u nekom prostoru i našu svest iznad tela.

2. Ja ne razumem - Ja razumem
Preko naših čula dobijamo prva saznanja o informaciji. Drugo je svest, a treće stanje. Čula, svest i stanje čine trojstvo. Naš mozak radi preko stanja (srećni, nesrećni, depresivni, zaljubljeni). Možemo da osetimo naše trenutno stanje. Naš mozak operiše logičkim operacijama i daje značaj i značenje bilo kojoj informaciji koju dobijemo.

3. Kodiranje informacija
Nakon što pronađemo informaciju, mi je kodiramo, imenujemo. Od velike je važnosti da ovaj princip stalno primenjujemo. Svaki put kad naiđemo na informaciju, treba da je potvrdimo nekom rečju da bi je kodirali. Recimo: da, imam tu informaciju, dobio sam je.

4. Informaciona dovoljnost (adekvatnost)
Kad naiđemo na informaciju, naš mozak to registruje, objedinjuje informacije i na kraju daje ime tom pojmu. Drugim rečima kada imamo dovoljno informacija o nečemu, mozak ih objedinjuje i daje im ime (shvatili smo šta je). Tog trenutka ne tragamo za novim informacijama, jer će one samo potvrditi naše saznanje, nisu nam potrebne. Znači kad ispunimo dovoljnost, ne treba da gubimo vreme više na tome, već da preduzimamo dalje korake.

5. Ovde i sada
Ovaj princip proizilazi iz četvrtog principa. Znači ne razmišljamo šta je bilo i šta će biti, već radimo sa informacijama ovde gde se nalazimo i sada.

6. Ohrabrenje, a ne kažnjavanje
Kad god nam se čini da smo napravili neku grešku, ne treba da grdimo sebe, već treba sebi da damo ohrabrenje. Naš mozak se razvija sa nama, stiče nova saznanja i treba mu podrška. Zato uvek treba sebe da ohrabrujemo.

7. Ćutanje je zlato
Nekim ljudima koji su bolesni ne treba da pričamo o bolestima. Ponekad je bolje ćutati. Kad god radimo sa pacijentom, on i ne treba da zna kako delujemo na njega tj. sa kojim programima, jer bi mogao nesvesno da ih poništi ili umanji njihovu terapeutsku snagu.

_________________
NE TRAŽITE MUDROST U DRUGIMA, VEĆ U SEBI.
avatar
Admin
Admin
Admin

Ženski
Broj poruka : 5380
Godina : 43
Datum upisa : 08.10.2008

http://xtratvision.forumxpress.net

Nazad na vrh Ići dole

:deda: Re: Putevi alternative

Počalji od Admin taj Čet Dec 18, 2008 11:26 pm

7 principa
Vežbe
Zaštita
Terapija
Kontakt

Vežbe
Da bi mogli da nalazimo informacije kod sebe i kod drugih potrebno je da uvežbamo naše prste i ruke. Zato ne bi bilo loše da ih provežbate da steknete osećaj.
Napomena: sve vežbe radimo u paru sa još nekim.

1. Uvodna vežba Stanemo jedan naspram drugog. Protrljamo dlanove i ispružimo prema partneru. Gledamo kakve su reakcije kada približavamo i udaljavamo dlanove. Zatim taj osećaj kodiramo tj. damo mu ime (na primer DA, IMA itd.)

2. Učitelj-učenik vežba U ovoj vežbi je smisao da odredimo razliku u davanju i primanju informacije na različitoj udaljenosti. Prvo je jedan učitelj, a drugi učenik, zatim se obrnu mesta.
Učitelj protrlja dlanove i stavi ruku iznad učenikove glave koji sedi. Kad oseti informaciju, kodira je i oboje ustaju. Staju jedan naspram drugog, učenik samo ispruži dlanove i ne pomera se, a učitelj usmerava dlanove prema učeniku. Kada ostvare kontakt preko zraka, učitelj se zatim polako udaljava sve dok ima kontakta.

3. Zrak i radna ruka Protrljamo dlanove i zatim jedan po jedan prst jedne ruke približavamo drugoj i pamtimo osećaj. Isto to posle uradimo sa drugom rukom. Prst u kome imamo najjači osećaj je radni prst, a ta ruka je radna ruka. Posle ovoga nastavljamo vežbu u parovima. Treba napomenuti da neko može imati podjednak osećaj i levom i desnom rukom, tako da mu obe mogu biti radne.
Učenik sedi, a učitelj prvo uspostavlja kontakt sa njim preko zraka iz prstiju tj. ruke. Zatim učitelj pokušava zamišljeno da crta zrakom po dlanovima učenika, a učenik treba da kaže da li oseća to. Zatim učitelj "crta" po leđima učenika. Posle nekog vremena učenik i učitelj obrnu uloge. Svaki osećaj treba kodirati.

4. Rad sa sočivom Sočivo je idealna anatomska slika čoveka. Idealna znači potpuno zdrav. Stavljamo fotografiju ili pismo ili neki drugi lični predmet pacijenta ispod sočiva. Protrljamo dlanove i radni prst usmerimo ka vrhu glave sočiva. Na taj način uspostavljamo kontakt sa osobom na slici. Kada ostvarimo kontakt isti kodirati. Prelazimo radnim prstom preko sočiva i gde god nađemo informaciju kodiramo je. Ova vežba je dobra i za samokorekciju.
-----------------------------------
Moguć je i sledeći rad. Stavimo fotografiju pored sočiva. Radnom rukom pokrijemo sočivo, a drugom fotografiju. Mentalno prebacujemo informacije sa slike na sočivo. Zatim radnom rukom tretiramo sočivo i kodiramo informacije.

I odsustvo informacije je informacija.

_________________
NE TRAŽITE MUDROST U DRUGIMA, VEĆ U SEBI.
avatar
Admin
Admin
Admin

Ženski
Broj poruka : 5380
Godina : 43
Datum upisa : 08.10.2008

http://xtratvision.forumxpress.net

Nazad na vrh Ići dole

:deda: Re: Putevi alternative

Počalji od Admin taj Čet Dec 18, 2008 11:27 pm

Zaštita
Zaštita prilikom rada je vrlo važna. Štitimo i sebe i pacijenta od neželjenih uticaja, slučajnih ili namernih negativnih misli drugih osoba. Naime, kada tretiramo pacijenta, prvo ga pitamo za dozvolu da radimo sa njim. Ako pacijent odbije, ništa tu više ne možemo. To je njegova slobodna volja i ne možemo mu pomoći ako on ne želi to. Ako da pristanak, mi se u stvari tada energetski povezujemo i pacijent je tad otvoren ne samo za nas, nego i za druge. Zato je neophodno primeniti neke od dole navedenih zaštita.

ü Pranje ruku je obavezno pre početka tretmana. Treba da propustimo ruke kroz mlaz vode, a takođe i pacijent da bi "skinuli" negativne informacije koje se nakupe tokom dana. Voda je najbolja za oslobađanje od negativnih informacija.
Takođe ako nas prilikom rada zaboli glava, treba oprati ruke.
Nekad ako se osetimo iscrpljeni posle tretmana, nije loše ni istuširati se.

ü Dupli blok Nekad prilikom rada sa pacijentom osećamo prejako peckanje ili bol u rukama ili telu. Prejak je osećaj. Tada prvo ukrstimo noge i na taj način pravimo blok. Ako je i to nedovoljno, onda drugu ruku koja nije radna stavimo na bok. Tako smo napravili dupli blok. Ponekad ni ovo nije dovoljno. Tada pokušati sa otresanjem ruku, pranjem ruku ili tuširanjem.

ü Antivirusni program može biti molitva, srećne misli itd. Prvo osmislimo tekst, kodiramo ga i onda ga koristimo u situacijama kada smo prekinuti u nekoj radnji.
Tekst koji smislimo treba da sadrži materijalno, fizičko i duhovno blagostanje.

ü Zaštita lika se može primenjivati na sve - na nas kao i na pacijente. Nacrtamo neku sličicu ili je zamislimo i kodiramo je. Tako isto možemo uraditi i za naše pacijente. Ovo je vrlo važno kada se radi preko mentalnog ekrana, o kome će kasnije biti reči, tada prvo izgovorimo kod za zaštitu lika tako da kada nas neko pita nešto o zdravlju pacijenta recimo, prvo što će dobiti kao informaciju je ta slika tj. dezinformišemo ga. Tako štitimo i sebe i pacijenta od tuđeg mentalnog uticaja.

ü Samokorekcija Na kraju svakog radnog dana proverimo sebe da nismo pokupili neku negativnu informaciju.

_________________
NE TRAŽITE MUDROST U DRUGIMA, VEĆ U SEBI.
avatar
Admin
Admin
Admin

Ženski
Broj poruka : 5380
Godina : 43
Datum upisa : 08.10.2008

http://xtratvision.forumxpress.net

Nazad na vrh Ići dole

:deda: Re: Putevi alternative

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu